Danmarks  Veteraner - Viborg & Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flagdagen markeret for niende gang i Viborg

Den 5. september blev den nationale flagdag for Danmarks udsendte i internationale missioner markeret i Viborg for 9. gang. Viborg & Omegn har deltaget siden starten i 2009 og deltog igen i år med alle tre faner.

Viborg Kommune, der er en af de kommuner der har flest veteraner, støttede arrangementet med flagudsmykning og udsendelse af invitation til alle veteraner bosat i kommunen.

Aftenarrangementet blev indledt med gudstjeneste i Viborg Domkirke, hvor ungdomspræst Trine Hostrup stod for prædiken. Trine Hostrup talte om blandt andet om de ofre, som både de udsendte og deres pårørende må give.
- Vi hylder både de store helte og hverdagens helte, sagde hun blandt andet.

Kulturrøddernes kor sang "Hjem" af Sanne Salomonsen og "Requiem for a Soldier" af Frank Musker ledsaget af to musikere fra Prinsens Musikkorps.


Jens Ole og Niels Jørgen fører NATO fanen ud.

Efter fanerne var ført ud, fortsatte arrangementet på Margretheplænen, hvor årets taler var seniorsergent Tina B. Kristensen fra Trænregimentet i Aalborg, der selv er veteran med seks udsendelser til Bosnien, Irak og Afghanistan. En tankevækkende tale, hvor Tina nævnte nogle af de omkostninger en udsendelse kan have, både for de udsendte og deres familier.

Efter talen lagde Tina B. Kristensen og Viborgs borgmester, Torsten Nielsen, en krans til ære for de udsendte veteraner der har mistet livet.

Efter Dannebrog var nedhalet af spejderne, var der en uformel reception i Sognegården, hvor de fremmødte veteraner fik mulighed for at gense og tale med gamle kolleger.

Højtideligholdelse af Flagdagen for Danmarks udsendte var arrangeret med støtte fra:
Viborg Kommune
Viborg Domkirke
Viborg Stifts Folkeblad
Prinsens Musikkorps
EDC Svend Døssing
Kulturrøddernes kor
Danmarks-Samfundet Viborg-Skive
Hjemmeværnet
Soldaterforeningernes Kontaktudvalg

 

Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk