Danmarks  Veteraner - Viborg & Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flagdag markeret i Viborg

Den 5. september er nationale flagdag for Danmarks udsendte, og er en anerkendelse for den indsats de har ydet i international tjeneste siden 1948.

Traditionen blev startet sidste år, men i år var det noget særligt i Viborg, da der skulle afsløres en ny mindesten og en ny flagstang skulle indvies på Kongehyldningsplænen ved domkirken.

Soldaterforeningernes kontaktudvalg har stået for den store planlægning, og de havde fået fhv. statsminister og nuværende generalsekretær for NATO, Anders Fogh Rasmussen, til at afsløre mindestenen.

I sin tale sagde Anders Fogh Rasmussen bl.a.:
"Denne mindesten er særligt til ære for dem, der med deres liv har betalt den højeste pris".

Vores formand for De Blå Baretter i Viborg, Ingerlise Klaris, var også på talerstolen og nævnte, at hun har været udsendt som sygeplejerske 3 gange. Sidste gang i 2009, hvor hun var udsendt med felthospitalet til Afghanistan
Ingerlise sagde også, at hun var meget taknemlig for både flagdagen og den nye mindesten.

De blå Baretter Viborg var også repræsenteret med tre faner Dannebrog - FN og NATO faner.

Efter højtideligheden ved mindestenen, var højmesse i domkirken hvor både Borgmester, Søren Pape Poulsen og NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen deltog.

Efter højmessen i domkirken var kommunen vært ved en flot reception i den Gl. Rådhussal, hvor der var taler af borgmester Søren Pape Poulsen, pensioneret generalløjtnant Ole Kandborg og politimester Jens Kaasgaard.

Der skal her til slut lyde en stor tak og ros til de tre personer i styregruppen fra Soldaterforeningernes Kontaktudvalg: Egon Kj. Bak, Peder Korshøj og Karl Højgaard.

På bestyrelsens vegne
Eigil Dalgaard Andersen, næstformand

Retur til startside

Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk