De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Peacekeepers Day 2017                                                                      

Rindsholm
Markeringen af dagen startede i Rindsholm Kro, hvor Hanne og Frode inviterede på kaffe og rundstykker, inden Eigil og Jens nedlagde en buket ved mindestenen i Soldaternes Mindelund.

Kastellet
Vi var fire mand fra Danmarks Veteraner Viborg & Omegn, som var på Kastellet til Peacekeepers Day den 29. maj, da Jens Ole Berthelsen skulle have 50 års mindemedaljen for tjeneste på Cypern hold 7.

Der blev lagt kranse ved Monumentet for Danmarks Internationale deltagelse af bl.a. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, forsvarschefen general Bjørn Bisserup, forsvarsminister Klaus Hjort Frederiksen, den Cypriotiske ambassadør samt repræsentanter fra flere andre ambassader bl.a. Norge, Sverige, Finland og USA.


Jens Ole Berthelsen får overrakt sin medalje af den Cypriotiske ambassadør, Maria Papakyriakou.

De tre andre som deltog i paraden var Eigild T. Andersen, Jens Haugaard og Erik Klausen, vi havde en rigtig hyggelig dag sammen med ca. 200 andre veteraner.

Se billedserie fra Kastellet

Holstebro


Klaus Warming holder tale ved mindestenen.

Markeringen af Peacekeepers Day ved Nordvest i Holstebro, blev indledt med en kort ceremoni ved mindestenen, hvor formand Klaus Warming holdt en kort tale, hvorefter der var spisning i Laden.

Aftenen blev afsluttet med et spændende foredrag af premierløjtnant Heino Kristensen, hvor han fortalte om sin deltagelse i operation Ocean Shield, hvor Danmark deltog i bekæmpelsen af pirateri i det Indiske Ocean.

Han fortalte også om sin deltagelse i den dansk ledede operation RECSYR, hvor opgaven var, at transportere Syriens kemiske kemiske kampstoffer ud af landet og få det destrueret.


Som tak for foredraget overrakte Klaus Warming en vingave til Heino Kristensen.

Se billedserie.

 

   
Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk