De Blå Baretter - Viborg og Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Donation fra Prinsens Livregiments Soldaterforening

I forbindelse med markeringen af Danmarks befrielse den 5. maj for 72 år siden, overrakte Prinsens Livregiments soldaterforening en donation på 3000 kr. til Viborg & Omegns næstformand, Erik Klausen.

Inden markeringen ved mindestenen, var der kaffe og rundstykker i Prinsens Livregiments Mindelokaler på kasernen.

Efter kaffen overrakte overrakte formanden for Prinsens Livregiments Soldaterforening, Kurt Mosgaard, donationen på 3000 kr. til Erik.
I talen blev det bedyret, at Erik måtte bruge donationen til hvad som helst.

Fra venstre ses: Erik Jensen, Erik Klausen og Kurt Mosgaard.

I sin takketale nævnte Erik, at det kom bag på ham, selv om han havde læst i Folkebladet, at han skulle modtage en donation, hvilket han troede var en fejl.

Erik fortalte, at pengene selvfølgelig skal gå til veteranarbejdet. Danmarks Veteraner, Viborg & Omegn arrangerer en række arrangementer, hvor veteraner kan tilmelde sig, og disse penge falder på et tørt sted.

Landsformand Kurt Mosgaard holder tale.

Klokken 10 samledes de 20 fremmødte ved mindestenen, hvor Kurt Mosgaard holdt tale. I sin tankevækkende tale nævte han bl.a.:

- Mange ting i dag minder os om det, der skete i 1939. Lande bliver mere nationalistiske og tænker på deres egen situation frem for at finde nogle fælles løsninger for verden.

- Den 5. maj betyder to ting. Selvom de fleste fra dengang er døde, så er der stadig nogle, som lever. Dem skal vi yde respekt. Men det, der skete under anden verdenskrig, maner også i dag til eftertanke.

- Der var nogle stykker, som kastede sig ind i kampen og bidrog til, at verden blev reddet. Selvom vi er et lille land, må vi bare erkende, at vi ikke kan sætte os udenfor. Vi er en del af verden, og vi er nødt til at bidrage til de fælles løsninger.

Efter talen nedlagde Kurt Mosgaard en krans ved mindestenen og Erik Klausen en buket fra Danmarks Veteraner, Viborg & Omegn.

   
Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk